آقای استاندار خوابی یا بیدار؟
چهارشنبه، 3 خرداد 1402
آقای استاندار خوابی یا بیدار؟
دولت سیزدهم در سطح ملی شعار مردمی بودن را با خود یدک می کشد اما گویا این شعار در عقبه این دولت در کردستان رنگ و لعابی ندارد.
اسماعیل زارعی کوشا استاندار دولت سیزدهم که از 26 آبان 1400 از هیئت دولت رأی اعتماد گرفت و به عنوان استاندار کردستان منصوب شد از آن تاریخ تاکنون نتوانسته است در مدیریت کلان استان موفقیت آنچنانی کسب کند و بسیاری از نیروهای انقلابی در استان با ناامیدی و بی رغبتی به شخص اول اجرایی دولت در استان می نگرند و برای تعویض وی لحظه شماری می کنند.
زارعی کوشا در انتصابات مدیران ارشد استانی نیز بسیار ضعیف ورود کرده و کابینه وی از مدیران بی تجربه که یک شبه بدون هیچ رابطه استخدامی وارد عرصه اجرا شده اند تا مدیران ناتوان و ضعیف مملو است.
استاندار دولت سیزدهم در کردستان در سیاست های اقتصادی و مالی نیز جزو ضعیف ترین استانداران دولت بوده و بالابودن نرخ تورم، نرخ بیکاری و نرخ فلاکت در استان و تداوم این آمارها در ماه های متوالی نشانه ای عینی بر ضعف مدیریتی زارعی کوشا و تیم مدیریتی وی است.
اسرار بی حد و اندازه بر انتصاب یک سری افراد ناتوان و غیرمتخصص در عرصه های مهم و حساس اقتصادی، اجتماعی، علمی و خدماتی استان، بر دامنه ناتوانی های تیم مدیریتی دولت در کردستان افزوده و کم تجربگی و ناتوانی زارعی کوشا در منصب استانداری را بیش از پیش نمایان کرده است.
دلبسته بودن به یک گروه خاص سیاسی و طرد اکثریت فعالان سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، رسانه ای، اقتصادی و معتمدین محلی به بهانه های متعدد قومی و مذهبی در کنار میدان دادن به یک سری افراد تندرو که با حب و بغض وصف ناشدنی به قلع و قمع جوانان و دلسوزان نخبه کردستانی همت گماشته اند، همگی موجب شده که دایره اطرافیان اسماعیل زارعی‌کوشا در کردستان روز به روز تنگ تر شود.
جالب تر اینکه آقای استاندار و تیم مدیریتی وی در کردستان در برخی موارد نیز 180 درجه عکس سیاست های دولتمردان ارشد کشوری در دولت مردمی اقدام کرده و حتی روی دولتمردان پیشین در استان را هم در انتصابات یک شبه سفید کرده اند.
چندی پیش حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی در استان خوزستان در پاسخ به دغدغه های تعدادی از جوانان اعلام کردند که استانداران از جذب افراد غیربومی در سهمیه های استخدامی جلوگیری کنند اما گویا اسماعیل زارعی‌کوشا و مدیران عضو کابینه وی حتی صبح جمعه هم از خواب بیدار نشده اند و در نهمین دوره آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی استان شاهد قرق بسیاری از رسته های شغلی توسط افراد سفارش شده از وزارتخانه ها و استان های دیگر هستیم که با همان رانت و سفارش هایی که در عقبه خویش دارند پس از مدت کوتاهی انتقالی گرفته و به استان هایشان برمی گردند و در این بین تنها جمعیت ده ها هزار نفری جوانان تحصیلکرده فاقد شغل استان زیان می بینند.
عمق فاجعه در نهمین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی تا جایی بوده که در برخی رسته های شغلی بیش از 70 درصد را افراد غیر بومی تصاحب کرده اند و این درحالی است که هیچکدام از جوانان کردستانی مجال حضور و حتی قبولی در دستگاه های اجرایی دیگر استان ها را ندارند.
در این خصوص یک سوال بزرگ در اذهان بیش از 50 هزار جوان تحصیلکرده بیکار کردستانی متبادر می شود که آیا واقعاً مسئولان استانی از این موارد بی خبرند یا خودشان را به خواب زده اند؟
اسماعیل زارعی‌کوشا و تیم مدیریتی وی بهتر است به جای برگزاری جلسات شورای مسکن در ساعت 6 صبح و صبحانه پارتی هایشان به فکر جلوگیری از واگذاری چندین هکتار از اراضی درجه یک بیت المال در چهارراه بسیج سنندج و دیگر نقاط استان به افراد و گروه های خاص باشند و بر اعتبارات هزینه شده و اختصاص یافته به حوزه راه و آب نظارت بیشتری نمایند.
همچنین عدم اعتماد و توجه تیم مدیریتی دولت در کردستان به ظرفیت بانوان نخبه کردستانی موجب شده که کابینه دولت مردمی کمترین تعداد بانوان را در بین همه دولت های بعد از انقلاب در کردستان داشته باشد تا جایی که حتی مدیر میانی زن هم در استان نداریم و بسیاری از فرمانداری های شهرستان ها نیز به پیروی از تفکر زارعی کوشا اقدام کرده اند و بانوان نخبه و توانمند شهرستان ها را به حاشیه رانده و از آن ها در مدیریت ها هیچ استفاده نکرده و نمی کنند.
ادامه دارد...
 
نویسنده: خبات ساعدی
چاپ خبر
اخبار مرتبط