جمعی از اعضای انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان در ادامه سلسله برنانههای تدوین شده برای تجلیل از مفاخر استان پنجشنبه شب طی مراسمی از سالها خدمت و تلاش استاد مهدی حجتالسادات هنرمند پیشکسوت کردستانی تجلیل به عمل آوردند.
به گزارش کوردهواری، پنجشنبه شب جمعی از هنرمندان، ادباء و فعالان فرهنگی و اجتماعی با حضور در منزل استاد مهدی حجتالسادات از اساتید پیشکسوت حوزه موسیقی، نقاشی و خوشنویسی استان کردستان، از سالها تلاش، هنرنمایی و خدمات ایشان در این عرصهها تجلیل و قدردانی به عمل آوردند.
در این دیدار که به همت انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان و موسسه «تروسکهی سنهی فرهنگی» انجام گرفت، جمعی از فعالان هنری، فرهنگی، ادبی و مدنی متشکل از: دکتر فاتح عزتپور، امجد افتخار، سید اسماعیل حسینی، عبدالناصر حوارینسب، محمدعزیز حورزاد، حسین آبسواران، داریوش راشدنسب، هاشم حسامی، محمدحسین تعریف، فتانه مرادی، جلال شریعتی، اسد صیدی، ناصر رحیمیان، امید استادنوروزی، احمد عبداللهی، منصور عربزاده، حامد حسامی، سیروان کنعانی، دکتر آرمان صفایی، سیروس ثنایی، هوشنگ امینی، هتاو قریشی، شادی محمدی، نبی حسینی، شمسی احمدی، علی محمدی، شهلا محمدی، یاسین شریعتی، فردین کمانگر، غریبه رحیمی، کورش جلالی، مهتاب هاشمی، محمود محمودی، باسط شیخاحمدی، بهزاد حجتالسادات، کمال شهسواری، بختیار صمدی، سمیه محمدی، کیوان فیروزهیی، الهام امی، شهرام قدیمی، نوید صیدمرادی، یحیی صمدی، هستی، حسنی، ایما و اکرام حجتالسادات «فرزندان استاد حجت السادات» فرهاد موالی، پوریا فرهادی، ژوان صمدی، پاکزاد رحیمیان، آرزین شریعتی، مانی کنعانی، ریبوار شرفی و تعدادی دیگر از حامیان و علاقمندان به هنر و فرهنگ در فضایی صمیمی و هنری و دوستانه ضمن دیدار با این استاد هنر، سالها تلاش، خدمات و فعالیتش در حوزه نقاشی و خوشنویسی به ویژه موسیقی کُردی را ارج نهادند.
در این دیدار سیداسماعیل حسینی، امجد افتخار، دکتر فاتح عزتپور، داریوش راشدنسب، دکتر امید استادنوروزی و جلال شریعتی در ارتباط با توجه بیشتر به فرهنگ و هنر و تکریم اهالی هنر؛ و هنرنمایی و تلاشهای استاد حجتالسادات به صورت کوتاه به ایراد سخنرانی پرداختند و تلاشهای این هنرمند پیشکسوت را ستودند و همچنین امجد ویسی، کورش جلالی و محمود محمودی به مناسبت این دیدار به سرودن اشعاری کُردی پرداختند و خود استاد مهدی حجتالسادات به همراهی بهرام خورشیدی از نوازندگان برجسته تار به اجرایی یکی دو قطعه از آثار قدیمی استاد پرداختند و ضمن تجدید خاطره این آثار برای جمع حاضر، گرمی و ارزشی هنری به این برنامه بخشیدند.
لازم بە ذکر است فتانه مرادی و یحیی صمدی از فعالان فرهنگی کردستان و از اعضای هیئت مدیره انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان مجریگری و مدیریت این مراسم را عهدهدار بودند.
در پایان این دیدار از سوی مؤسسه مردم نهاد تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان لوح سپاس، همراه هدیهای به استاد حجتالسادات تقدیم و مجسمه مستوره اردلان به همسرش خانم افسانه نساج که همیشه و همواره همراه و حامی این هنرمند بوده است اهداء گردید تا همگامی و همراهی یک بانو با همسر هنرمندش نیز ارج نهاده شود و همچنین تابلوی هنری (خوشنویسی) اثر استاد محمدصابر صابر که به علت بیماری نتوانسته بود در این جلسه حضور پیدا بکند توسط همسر وی خانم شاهدُخت احسن به استاد حجت السادات تقدیم شد و همچنین توسط امجد افتخار رئیس انجمن خوشنویسان شهرستان سنندج به نمایندگی از این انجمن یکی از آثار خود را به استاد حجتالسادات هدیه کرد و از سالها خدمات و تلاش وی در حوزه خوشنویسی تقدیر کرد.
گفتنی است استاد مهدی حجتالسادات در سال 1327 در محله چهارباغ سنندج متولد شده است و با وجود اینکه بیش از هفت دهه زندگی کرده است، اما همچون جوانی شاد و سرزنده با شور و اشتیاق از عشق میگوید، عشق به هنر، عشق به ادب و عرفان و زندگی، عشق به وطن و ارزشهای آن. عشقی که باعث شده امروز همه او را به عنوان هنرمندی متبحر در عرصههای هنری به ویژه موسیقی کُردی بشناسند.
او علاوه بر خوانندگی، هنر را با فراگرفتن نقاشی و خوشنویسی در خود به اوج رسانده است. اما با فعالیتی بیش از نیم قرن در حوزه موسیقی کُردی، چهرهای ماندگار از خود برجای گذاشته و در این عرصه خدمت شایسته و ارزندهای به شعر و هنر موسیقی کردستان کرده است.
وی زمانی در محله قدیمی و هنرپرور «چهارباغ» در طول مسیر مدرسه آهنگ هنرمندان بزرگ کُرد را زمزمه میکرده است و صدای زیبایش تا سالها فقط دوستان و اطرافیانش را بهرهمند کرده بود؛ تا اینکه در سال 1346 مورد توجه استاد بزرگ موسیقی کُردی مرحوم «حسن کامکار» قرار میگیرد و از طریق وی وارد رادیو سنندج میشود. به این ترتیب کار حرفهای این هنرمند پیشکسوت موسیقی کردستان، از همان اواخر دهه 40 شمسی با ورود به رادیو آغاز شده و طی چند سال فعالیت در کردستان بیش از 35 آهنگ را ضبط کرده است.
پس از چند سال فعالیت در رادیو سنندج، به تهران میرود و در اوایل دهه 50 شمسی از طریق استاد «مظهر خالقی» به رادیو تهران «ارکستر رادیو» معرفی شده و با اساتیدی همچون «جلیل شهناز» و «پرویز یاحقی» آشنا میشود که در شورای موسیقی توسط اساتیدی همچون: پرویز یاحقی، حبیبالله بدیعی، جلیل شهناز و معینی کرمانشاهی مورد تست قرار میگیرد که صدا و هنرش مورد قبول این شورا قرار گرفته و ادامه همکاری به مدت نامحدود برای این هنرمند در ارکستر ملی رادیو صادر میشود در آن زمان 40 آهنگ دلنشین کُردی را به ضبط رسانده که بر روی موج رادیو نیز پخش شده است.
استاد «مهدی حجتالسادات» در حوزه خوشنویسی نیز از اساتید این هنر بوده و همچنین در حوزه نقاشی نیز فعالیت چشمگیری داشته است که تولید دهها اثر با استفاده از پاستل و سیاه قلم در اندازههای مختلف با موضوعات طبیعت بی جان، پرتره مشاهیر کُرد و ایران زمین، طبیعت، فولکلور منطقه و کپیبرداری آثار بزرگان نقاشی حاصل تلاشهای این هنرمند پیشکسوت سنندجی میباشد که در چندین نمایشگاه هم در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است و در این حوزه نیز به مدت 50 سال است ضمن هنرنمایی در این رشته به آموزش هنرجویان و علاقمندان مشغول میباشد و شاگردان توانمند و ارزندهای را هم پرورش دادهاند.
عکس از بختیار صمدی