چهارشنبه، 31 مرداد 1397
ناتوانی دستگاه های نظارتی در مقابله با دلالان رسانه ای در کردستان
طی چند روز اخیر اخباری در خصوص جایگاه اول کردستان در خصوص مفاسد اداری به مبحث اول نقل شده در محافل عمومی و تخصصی استان تبدیل شد و این مهم بدون شک اتفاقی یک شبه نبوده و دارای ریشههایی در بدنه اداری استان است.
به گزارش کوردەواری, چندین دهه است که خبرنگاران متعهد کردستانی نسبت به اوضاع وخیم فساد اداری در استان در قالب آثار رسانهای خویش هشدارهایی را به مدیران و تصمیمگیران استان دادهاند اما متأسفانه هیچگاه به این هشدارها توجه جدی نشده و اکنون این آمار ناگوار در خصوص استان در سطح ملی منتشر شده است.
هماکنون که در ایام گرامیداشت هفته خبرنگار قرار داریم مطرح کردن پشتپرده دلالیها و رانتهای مالی که با سوء استفاده از فضای رسانه در استان شکل گرفته و در سنوات گذشته عملیاتی شده است خالی از لطف نبوده و شاید تلنگری باشد تا دستگاههای نظارتی به خودشان آمده و حداقل با بخشی از این دلالان و باندهای مافیایی مقابله کنند.
کردستان در کنار کسب رتبه اول فساد اداری توانسته است یک آمار ننگین دیگر را نیز در عرصه ملی به خود اختصاص دهد و آن هم کسب رتبه اول در تعداد فعالیت نمایندگی جذب آگهیهای روزنامههای سراسری در یک استان است که این امر محدود به یکی دو سال اخیر نبوده و ریشه چندین ساله دارد.
افراد فرصتطلبی که تجربه فعالیتهای دلالی را داشتهاند پس از مهیا دیدن فضا از ضعف دستگاههای متولی امر و دستگاههای نظارتی بیشترین سوء استفاده را کرده و برای خویش امپراطوریهایی در حوزه دلالی رسانهای در کردستان تشکیل دادهاند که با تطمیع و تهدید و فرافکنی اهداف شوم خویش را به پیش برده و هر کسی در مسیر رانتهای مالیشان خدشهای ایجاد کند با هجمه این دلالان مواجه میشود.
بیشتر این افراد دلال به نام خبرنگاران و به کام شغل دلالی خویش در طول سال صدها میلیون تومان از گردش مالی حوزه رسانه کردستان را به صورت غیرقانونی و در سایه چراغ سبز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و ضعف دستگاههای نظارتی به جیب زده و آخر هر سال نیز به لبخندی ملیح پایان سال را به خودشان و متولیان ضعیف استان تبرک میگویند.
عدم مقابله با این باندهای مالی و رانتهای اقتصادی در عرصه رسانه کردستان این شائبه را در اذهان میپروراند که یا دستگاههای نظارتی با چراغ سبز خویش به این دلالان نابودی فعالیتهای مطبوعاتی و رسانهای در استان را دنبال میکنند و یا دستگاههای نظارتی از قدرت کافی برای شناسایی و متلاشیکردن این باندهای مالی برخوردار نیستند.
به هر حال اگر هرکدام از این موارد نیز درست باشد باز هم دراذهان عمومی و به ویژه در بین فعالان واقعی عرصه رسانه کردستان مبحث ناتوانی دستگاههای نظارتی از ادارات اطلاعاتی گرفته تا حراست ارشاد، اداره اماکن نیروی انتظامی و سایر نهادهای نظارتی در خصوص مقابله با متخلفان مالی و رانتهای مالی در عرصه رسانه کردستان مطرح است و برای پاک کردن این پیش زمینه فکری باید دستگاههای نظارتی و متولی امر وارد عمل شوند.
در مراسم روز خبرنگار که در استانداری کردستان برگزار شد مرادنیا استاندار کردستان به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دستور داد که به صورت جدی برای ساماندهی عرصه مطبوعات و به ویژه تخلفات حوزه آگهیها وارد عمل شود و از تمامی ظرفیتها برای اصلاح مشکلات در این عرصه بهره گیرد.
بدون شک استفاده مجموعه ارشاد از ایدهها و طرحهای علمی و عملی برای مقابله با افراد متخلف و رانتهای مالی میتواند بخش بزرگی از دغدغههای دلسوزان استان برای کاهش فساد اداری به ویژه در عرصه رسانه را رفع نماید.
امید است مدیرکل جوان و سالم فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در اقدامی انقلابی دست دلالان و افراد غیر خبرنگار را از عرصه رسانه استان کوتاه کرده و زمینه را برای ارتقای شفافیت مالی در عرصه رسانه و ارتقای اقتصاد رسانههای محلی در استان فراهم کند.
نویسنده: خبات ساعدی